Op safari in Oosterhout: levensgrote dieren sieren de straten

4 april 2020 om 11:45 • Aangepast 10 april 2020 om 19:34
Op safari in Oosterhout.
Op safari in Oosterhout.
Als je dit weekend door de wijk Oud-West in Oosterhout loopt, moet je niet schrikken als je oog in oog staat met een gorilla, leeuw of nijlpaard. Op achttien plekken zijn dit weekend namelijk levensgrote dieren geplaatst. 'Op safari in je wijk' is een initiatief van Angelique Uitenbroek om kinderen en hun ouders tijdens de coronacrisis een extra reden te geven om een wandeling te maken.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Een leeuw van twee meter lang of een zebra van bijna één meter tachtig. De Oosterhoutse kinderen en hun ouders hebben heel wat te bekijken dit weekend als ze naar buiten gaan. Initiatiefneemster Angelique Uitenbroek heeft namelijk niet alleen een soort safari bedacht, maar er ook een speurtocht met kleine prijzen aan vastgekoppeld.

Buurt opvrolijken
"Een dagje uit zit er niet meer in door de coronacrisis", zegt Angelique, die zelf drie leeuwen voor de deur heeft staan. "Op het bedrijf waar ik werk verhuren ze deze levensgrote dieren en ik wil de buurt een beetje opvrolijken. Nu kunnen de kinderen met hun ouders toch iets extra's beleven."

'Apen'  in Oosterhout.
'Apen' in Oosterhout.

'Alleen voor de wijk zelf'
"Het is overigens niet de bedoeling dat heel Oosterhout of mensen van daarbuiten naar onze wijk komen", vervolgt Uitenbroek. "Het is echt voor de wijk zelf en het is onder meer ook bekostigd door de bewoners zelf. Ik wil graag laten zien dat dit in andere buurten ook mogelijk is."

Een 'dromedaris'.
Een 'dromedaris'.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...