'Sexy' melkbussen langs de A58? Kijk naar nieuwe Omroep Brabant-serie 'Kunst om de hoek'

6 april 2020 om 21:10 • Aangepast 13 april 2020 om 22:24
nl
Een kunstwerk met een bijzonder verhaal. Daar draait het om in het nieuwe programma 'Kunst om de hoek' van Omroep Brabant. Programmamaker Dirk Verhoeven gaat in Brabant op zoek naar de vele markante kunstwerken waar mensen dagelijks voorbijrijden, maar waarvan ze het verhaal erachter niet kennen. De eerste uitzending van 'Kunst om de Hoek' is vanaf maandagavond 18.21 uur te zien op Omroep Brabant TV en wordt daarna ieder uur herhaald. De uitzending is ook online te bekijken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De grote melkbussen bij Wouw, een immense bromtol op een rotonde in Oosterhout, de bakstenen toren in Udenhout, een grazende koe in Esbeek en de 'trechterman' aan de A27 bij Breda. Voor veel Brabanders zijn het inmiddels vertrouwde kunstwerken geworden.

Maar heb je weleens goed naar het patroon van de bakstenen in Udenhout gekeken? En waarom staat de bromtol eigenlijk bij de entree van Oosterhout? Achter de antwoorden zit vaak een mooi verhaal van mensen met een passie, idee of een bijzondere interesse.

De melkbussen langs de A58 bij Wouw.
De melkbussen langs de A58 bij Wouw.

De eerste uitzending van Kunst om de hoek gaat over de melkbussen langs de A58 bij Wouw. Wat hebben die eigenlijk met dit dorp te maken? Karel Schrooyen heeft een passie voor melkbussen. Hij vindt ze eigenlijk best wel een sexy uiterlijk hebben. In totaal was hij 25 jaar in touw om voor elkaar te krijgen dat de zes meter hoge melkbussen naast de snelweg kwamen te staan.

De Bromtol bij Oosterhout.
De Bromtol bij Oosterhout.

Ken jij een kunstwerk met een bijzonder verhaal? Of ben je benieuwd naar de betekenis van een markant kunstwerk? Laat het weten aan Dirk Verhoeven.

Kunst om de hoek is vanaf maandagavond 18.21 uur te zien op Omroep Brabant televisie. De uitzending is ook online te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.