Daniël kan marathon Rotterdam niet lopen, dus rent hij maar 42 kilometer door Zundert

6 april 2020 om 09:06 • Aangepast 13 april 2020 om 08:14
nl
Daniël Elst (46) uit Zundert is niet voor één gat te vangen. De marathon van Rotterdam ging zondag weliswaar niet door, toch liep hij er eentje. Maar dan wel in zijn eigen Zundert.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Daniël had er flink voor getraind en was er helemaal klaar voor: samen met duizenden andere lopers dwars door Rotterdam de marathon lopen. Maar de beroemde marathon ging natuurlijk niet door, net als talloze andere (sport)evenementen.

“Vier jaar geleden wilde ik vijf marathons lopen in oktober. Iedereen verklaarde me natuurlijk voor gek, maar ik heb ze alle vijf uitgelopen. Maar, omdat één marathon niet doorging, heb ik als alternatief een marathon in Zundert gelopen. Gewoon 42 kilometer door m’n eigen dorp.”

Daniël Elst (links) liep samen met zijn hond en Joost van Caam.
Daniël Elst (links) liep samen met zijn hond en Joost van Caam.

Elk jaar weer
Daarna deed Daniël dat elk jaar weer. “En nu de marathon van Rotterdam niet doorging, heb ik besloten om dan maar in Zundert de marathon te lopen. Je hebt er toch voor getraind.”

En het lopen in het eigen dorp beviel prima. “Heerlijk is dat. Nu hoefde ik niet vroeg op en kon ik zelf bedenken wanneer ik zou starten. Ik had een route uitgestippeld langs veel familie en vrienden, hartstikke leuk. Heb je toch weer wat om te zien.”

Nog een marathon
Over twee weken loopt Daniël misschien wel weer een marathon in Zundert. Want ook de marathon in Utrecht gaat niet door. En Daniël Elst wil toch wel de geplande tien tot vijftien marathons lopen dit jaar.

De alternatieve marathon leidde langs familie en vrienden.
De alternatieve marathon leidde langs familie en vrienden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.