Video

Boer Jan stuurt Froukje met pijn in het hart terug naar Brabant

6 april 2020 om 14:14 • Aangepast 13 april 2020 om 16:44
nl
Terwijl we onze boer Geert met een van zijn vrouwen zagen rollebollen op de bank, liep de spanning tussen boerin Annemiek en haar mannen behoorlijk op. De Zeeuwse boer Bastiaan was helemaal in zijn nopjes met zijn ‘roze brigade’, we hebben hem nog geen enkele aflevering zoveel zien lachen. Maar ondertussen slijpen zijn vrouwen de messen. En paardenboer Geert-Jan? Die blijft maar piekeren over die ene vraag: wie moet hij straks naar huis sturen? Steffi en Roel vinden het ook nog koffiedik kijken.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Bastiaan
Boer Bastiaan is helemaal in zijn element met zijn Milou en Elise. Op de trekker, aan tafel en bij het oogsten van de witlof: Bastiaan genoot zichtbaar. De twee meiden kunnen het onderling ook goed vinden, maar de concurrentiestrijd is wel begonnen. Vooral Elise, die vorige week nog vrij zeker was van haar zaak, vindt dat Bastiaan wel erg enthousiast op de slimme vragen van Milou reageert. Het kan nog alle kanten op, maar ondertussen valt de roze brigade uit elkaar.

Precies wat Steffi en Roel ook zagen gebeuren: “Het gaat daar wel goed. Alleen is het zo lastig om te zien wie nou wie is omdat ze allebei zo’n roze overall aan hebben, haha. En ze lijken ook echt op elkaar. Maar… de strijd begint daar nu inderdaad wel los te barsten. Het zou nog wel eens een bitchfight kunnen worden, ze gunnen het elkaar niet helemaal.”

Geert-Jan
Hij weet het niet, hij weet het echt niet en ligt er bijna wakker van. Want wie van de twee ‘topwijven’ moet onze paardenboer straks toch gaan kiezen: Jacqueline of Karine. Dat Jacqueline kritisch is over zijn ‘camping smoking’ vindt hij helemaal niet erg en juist leuk, maar toch vraagt hij zich af of ze met haar gelakte nageltjes wel in zijn wereld past. Karine zit nog in de ‘aftastende fase’ en is af en toe op zoek naar de ‘uitknop’ van de boer. Het bezoek van zoon en schoondochter lief, hielp Geert-Jan ook niet echt verder: ze vinden beide vrouwen een hele goede match met (schoon)papa.

“Vergeleken met vorige week, zat Geert-Jan beter in zijn vel. Hij is ook echt op zoek naar wie past er nou bij mij. Leuk dat zijn familie op bezoek kwam en die opmerking van Jacqueline over zijn ‘camping-pak’ was natuurlijk geweldig” , vertelt Steffi in de vlog.

Annemiek
Het wil nog steeds niet vlotten tussen boerin Annemiek en haar mannen. Of zoals ze zelf zei: “Ze zijn wel lief en grappig, maar het gevoel moet nog komen”. Ondertussen laat de stugge boerin zo weinig van zichzelf zien dat Jelte zich afvraagt wat hij eigenlijk doet op de boerderij. Hij gelooft eigenlijk niet dat er nog een vonk over gaat springen. Erik gaat mooi zijn gangetje, doet de boodschappen en zet vooral in op de passie die hij deelt met Annemiek: paarden.

“Het gaat met de week beter met Annemiek”, vindt Steffi, maar Roel denkt daar toch iets anders over. Hij zou het wel weten als hij Jelte was: wegwezen! Steffi: “Ja, maar als je naar het einde kijkt, zie je ze toch ook hopen dat het goedkomt. Jelte heeft wel het gesprek open gegooid, dus wie weet. Ik vind: ga zo door!“

Jan
De (toen nog niet verplichte) anderhalve meter afstand tussen de Brabantse Froukje en boer Jan in de uitzending van vorige week, bleek inderdaad een voorbode te zijn. Hij stuurde haar naar huis en dat was toch wel een pijnlijk moment. Maar ze hield zich kranig. Nienke is duidelijk nog steeds helemaal weg van haar boer, maar helaas voor haar springen er vooral vonkjes over tussen Jan en Vera die zich ‘helemaal op haar plek en vertrouwt voelt.’ Bloeit er iets op tussen die twee?

Steffi en Roel vinden het een gemiste kans voor Jan dat hij Froukje haar koffers liet pakken. “Zó jammer dat ze naar huis is gestuurd! Zo’n leuke meid gun je toch een hartstikke leuke vriend. Dus Brabantse mannen: vergeet niet te schrijven naar Froukje! Verder doet Jan doet het nog steeds goed, het gaat er gemoedelijk aan toe. We denken nog steeds dat het daar helemaal goed gaat komen."

Geert
Onze Brabantse boer Geert vermaakt zich opperbest met zijn twee vrouwen Vera en Angela. En blaakt van zelfvertrouwen. Zo weet hij toch wel zeker dat Vera hem leuk vindt en Angela zelfs 'héél leuk'. Ook gaf hij toe een zwak te hebben voor de drukke Vera. Die trouwens wel heel handig gebruikmaakte van het huisartsenbezoek van Angela, die last had van een oorontsteking. Zo had Vera mooi haar momentje met Geert. Maar of hij het voor haar is, laat ze wijselijk in het midden. Want als het hem alleen om het fysieke te doen is, hoeft het voor haar niet. Dus pas op Geert, het is echt nog geen gelopen race.

Steffi en Roel over d'n Geert: “Bij Geert gaat het helemaal los en vooral Vera gaat er helemaal voor. Prachtig om te zien, alleen verdwijnt Angela, een hele leuk vrouw, zo wel een beetje naar de achtergrond. Vera overheerst veel, maar het is Geert die de show steelt!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.