'Coronaspuger' drie weken cel in, Openbaar Ministerie had zes weken geëist

6 april 2020 om 14:53 • Aangepast 13 april 2020 om 14:24
nl
Het bespugen en beledigen van drie agenten komt een man uit Raamsdonksveer op een gevangenisstraf van drie weken te staan. Ook moet hij hen een schadevergoeding van ieder 350 euro betalen. De rechtbank in Breda heeft dit maandagmiddag in een snelrechtzitting bepaald. Het Openbaar Ministerie had zes weken geëist en wilde ook dat elke agent 400 euro zou krijgen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man van 33 jaar oud ging zaterdagmorgen door het lint in Oosterhout. Agenten wilden hem helpen, nadat was gemeld dat er langs de Damweg een auto tegen een blok beton was gebotst. Ze gingen over op aanhouding toen bleek dat de bestuurder onder invloed van drank en drugs was.

'Lange reeks scheldwoorden'
De inwoner van Raamsdonksveer bleek er niet van gediend, spuugde om zich heen en begon te vloeken en te schelden. Er was sprake van een lange reeks scheldwoorden, die dank zij de bodycam die agenten droegen, letterlijk in de tenlastelegging kon worden genomen, zo meldt de politie.

De man werd nadrukkelijk gevraagd om vanwege het coronavirus te stoppen met spugen, maar hij bleef hiermee doorgaan. Uiteindelijk konden agenten hem met pepperspray onder controle krijgen. Voor de zekerheid kreeg hij een spuugkap op. In het politiebureau weigerde hij mee te werken aan testen en werd hij in een cel geplaatst.

Volgens een woordvoerster van het OM heeft de man ghb gebruikt. Ze zei ook dat de inwoner van Raamsdonksveer zonder enige aanleiding was gaan spugen, al deed hij dat niet in (de richting van) het gezicht van de agenten. Hij riep hierbij overigens niet 'corona' en maakte evenmin een verwijzing naar dit virus. De schrik en de zorgen bij de agenten waren er niet minder om.

Nog een rechtszaak
Voor de verkeersovertredingen die hij beging, wacht later nog een gang naar de rechter. Hij moet zich dan verantwoorden voor rijden onder invloed van drank en drugs. Bovendien had hij bij zijn aanhouding geen geldig rijbewijs.

Mogelijk moet de man uit Raamsdonksveer zich ook voor het gerechtshof melden. Dat is het geval wanneer het OM in beroep gaat tegen de straf die hem maandag is opgelegd. Hierover is nog geen besluit genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.