Automobilist scheurt weg voor politiecontrole en stapelt fout op fout

6 april 2020 om 15:01 • Aangepast 13 april 2020 om 14:34
nl
Een 36-jarige man uit Tilburg is zondagnacht na een politieachtervolging aangehouden op de Kreitenmolenstraat in Udenhout.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten zagen de man in de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot rijden in een Dodge. Toen ze het kenteken van de auto controleerden, zagen ze dat de auto niet verzekerd was. Ook bleek de APK-keuring al weken verlopen en zagen ze dat het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd was. Twee weken geleden werd de Tilburger ook al betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Zo'n 120 kilometer per uur
Toen de politie hem zondagavond wilden laten stoppen, gaf de bestuurder juist gas. Hij raasde met een snelheid van zo'n honderd kilometer per uur door de bebouwde kom. Hij trok zich niets aan van het stopteken en ook niet van het zwaailicht op de politieauto en de sirene.

De automobilist verhoogde zijn snelheid tot 120 kilometer per uur. Uiteindelijk staakte hij zijn vlucht op de Kreitenmolenstraat, maar hij verzette zich wel toen hij werd aangehouden. In de auto lagen veel lege drugsgripzakjes, lege blikken bier en een gebruikershoeveelheid hennep.

'Wilde hogere boete voorkomen'
Hij vertelde zondagavond dat hij ervandoor ging om te voorkomen dat hij een hogere boete zou krijgen. Een arts heeft bloed afgenomen om vast te stellen of de man onder invloed van alcohol of drugs reed. Hij had naar eigen zeggen vier biertjes gedronken en wat ‘gerookt’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!