Dakdekkers beschoten op klaarlichte dag: dader moet drie jaar de cel in voor poging tot doodslag

7 april 2020 om 15:49 • Aangepast 14 april 2020 om 11:54
nl
Een man van 62 uit Ossendrecht moet drie jaar de cel in, omdat hij vorig jaar september in Etten-Leur drie dakdekkers heeft beschoten. De rechtbank in Breda spreekt van poging tot doodslag, zo werd dinsdagmiddag bekend. Zijn broer van 64 jaar oud uit Etten-Leur kwam er vanaf met een jaar gevangenisstraf.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Hij heeft niet geschoten, had wel net als zijn broer een wapen op zak en wordt gezien als medeplichtige aan het misdrijf. Bij de schietpartij raakte niemand gewond, maar de gevolgen hadden veel erger kunnen zijn, omdat het overdag in een woonwijk gebeurde. De broers hadden een familiaire ruzie met één van de drie slachtoffers.

Vijf jaar geëist
Voor het schietincident werden vorig najaar ook twee vrouwen aangehouden. Zij zaten in de wagen van waaruit is geschoten. De vrouwen worden echter niet (meer) als verdachte gezien.

Tegen de twee mannen die nu veroordeeld zijn, was vorige maand vijf jaar cel geëist wegens poging tot doodslag. De rechter spreekt dus ook van poging tot doodslag, althans in het geval van de jongste dader.

'Schrik aanjagen'
De man die de zwaarste straf heeft gekregen, moet nog eens een half jaar zitten wanneer hij tijdens een proeftijd van twee jaar weer in de fout gaat. De twee broers waren erop uit om hun doelwitten schrik aan te jagen, zo omschreef de rechter hun handelswijze. Beiden moeten schadevergoedingen tot 1500 euro betalen aan de beschoten dakdekkers.

Hun slachtoffers waren een Duitser en twee Oekraïense werknemers. Ze waren aan het werk bij een huis aan de Marterhof in Etten-Leur toen ze onder vuur werden genomen. Ook is nog driemaal in de lucht geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.