Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis: 'We konden wel een steun in de rug gebruiken' - Omroep Brabant
Video

Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis: 'We konden wel een steun in de rug gebruiken'

7 april 2020 om 17:00 • Aangepast 14 april 2020 om 16:24
nl
Het was pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt, dus min of meer een verrassingsbezoek. Koning Willem Alexander kwam dinsdag naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Niet alleen om zich te laten bijpraten over de aanpak van het coronavirus, maar ook om te zien hoe ondanks de drukte de reguliere zorg doorgaat.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Rond elf uur kwam de koning aan bij het ziekenhuis dat hij acht jaar geleden heeft geopend. Er is voor een bezoek aan Brabant gekozen, omdat deze provincie zwaar is getroffen door de coronacrisis. "Maar er was niet alleen aandacht voor corona, maar juist ook voor de reguliere zorg die doorgaat en weer zoveel mogelijk wordt opgepakt", zegt ziekenhuis directeur Piet-Hein Buiting.

Spoedeisende hulp
Over wat er precies met de koning is besproken mag Buiting geen mededelingen doen. Wel vertelt hij dat Willem-Alexander een rondleiding kreeg en onder meer de spoedeisende hulp heeft bezocht. Ook sprak de koning met artsen en verpleegkundigen en met enkele patiënten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Voor verpleegkundigen en artsen was het een complete verrassing dat de koning op hun afdeling binnen kwam. "Zijn belangstelling wordt enorm gewaardeerd", zegt Buiting. "Wij konden wel een steun in de rug gebruiken."

Het ziekenhuis wilde vooral laten zien hoe ook de gewone zorg doorgaat. In het Jeroen Bosch ziekenhuis liggen nu ongeveer honderd coronapatiënten, van wie vijftien op de intensive care. "Maar het is ook belangrijk dat de behandeling van andere ernstige ziektes, zoals kanker doorgaat", zegt Buiting. Rond half één nam hij afscheid van de koning.

Foto: ANP
Foto: ANP

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.