Video

Koen dacht dat hij een oude kachelpijp had gevonden, maar de EOD moest in actie komen

8 april 2020 om 10:31 • Aangepast 15 april 2020 om 14:23
nl
Koen Verberne uit Deurne houdt van een stevige wandeling. Het liefst met een metaaldetector als gezelschap. Vorige week woensdag stuitte hij in een weiland aan de Randweg op een groot stuk metaal. Een oude kachelpijp, dacht hij. Het bleek uiteindelijk een Duitse raket van 80 kilo.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Ik had een oude metaaldetector bij me. Die gaf een signaal maar ik kon alleen zien dat het een groot stuk ijzer was. Ik was toch wel nieuwsgierig wat het zou zijn en ben de volgende dag teruggegaan met een andere detector. Het voorwerp zat zo diep, dat ik mijn vriend Andrew Jones heb gevraagd of hij mee wilde gaan om het uit te graven”, zegt Verberne tegen Weekblad voor Deurne.

Twee dagen later ging het tweetal op schattenjacht. What could possibly go wrong. “We dachten aan een oude kachel of een of andere pot. We schrokken wel een beetje toen we zagen wat het was”, zegt Verberne.

En terecht. De EOD kwam zaterdag tot de conclusie dat het ging om een Duitse Wurfkorper raket met 36 kilo springstof. Het gevaarte werd elders tot ontploffing gebracht. Als dank kregen Verberne en Jones het filmpje opgestuurd.

Koen Verberne heeft inmiddels met de eigenaar van de akker afgesproken binnenkort nog eens te gaan zoeken op het perceel. “Misschien zit er nog meer in de grond en dan kan het gevaarlijk zijn als hij op het land gaat werken.”

In de video zie je hoe de Duitse raket wordt opgeblazen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!