Video

Arbeidsmigranten vliegen weer naar Eindhoven, maar deze keer mogen er maar 9 arbeiders in één bus

8 april 2020 om 17:14 • Aangepast 15 april 2020 om 20:44
nl
Op Eindhoven Airport is woensdagmiddag weer een zogenaamde 'aspergevlucht' geland. Aan boord waren 36 Roemeense arbeiders die asperges gaan steken in Limburg. De afgelopen dagen was er commotie ontstaan omdat seizoensarbeiders in propvolle busjes van het vliegveld naar hun bestemming werden gebracht. Busbedrijf Munckhof nam daarom geen risico's: er mochten maar negen arbeiders in één bus.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dinsdag werd er nog een bus volgepropt met seizoensarbeiders beboet in Limburg. Er zaten 39 arbeiders van een uitzendbureau in de bus. Zij hielden dus geen anderhalve meter afstand van elkaar. Alle arbeiders kregen een boete van 399 euro.

Maatregelen
Munckhof heeft daarom woensdag voorzorgsmaatregelen getroffen. De 36 Roemenen zijn in vier verschillende bussen naar een aspergeboer in Horst in Noord-Limburg gebracht. "We hebben met een maatstok de afstand gemeten en er mogen nu niet meer dan negen mensen in één bus. Normaal gesproken kunnen er wel 54 mensen in zo'n bus dus dat is best bizar", zegt een woordvoerder van het vervoersbedrijf.

Luchtvaartmaatschappij Wizzair is onlangs al per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De SP diende dinsdag Kamervragen in over de vluchten vol seizoensarbeiders. Vooruitlopende op de antwoorden van de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Infrastructuur en Waterstaat kwam premier Mark Rutte woensdag al met een reactie. Tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer zei hij dat er op het vliegveld wel degelijk wordt gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.