Video

Gebouw in Eindhoven ontruimd na valse bommelding, politie wil bommelder opsporen

8 april 2020 om 14:48 • Aangepast 15 april 2020 om 17:54
nl
Een bedrijfspand aan de Augustijnendreef in Eindhoven is woensdagmiddag ontruimd vanwege een bommelding. Na een aantal uren bleek het om een valse melding te gaan. Hulpdiensten rukten massaal uit. Zo'n dertig tot veertig mensen stonden urenlang buiten bij het klooster Mariënhage.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Rond twee uur woensdagmiddag kwam er een dreigtelefoontje binnen bij een bedrijf aan de Augustijnendreef. Het Team Explosieven Verkenning kwam ter plekke om te kijken of er een explosief aanwezig was.

Rond tien voor half vier werd de situatie opgeschaald naar grip 1. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen omdat rond half vijf bleek dat het om loos alarm ging. Iedereen mocht daarna het pand weer in.

De politie zegt dat ze er alles aan doen om de bommelder op te sporen. "Zodat hij tekst en uitleg kan geven waarom hij gekomen is tot deze bommelding", aldus de politie.

'Blijf binnen'
Een buurtbewoonster zei eerder op de middag tegen Omroep Brabant dat de omgeving rond een aantal bedrijfspanden met linten was afgezet. "Er gaat een alarm af en agenten riepen dat wij binnen moeten blijven", zei ze iets na twee uur.

De omgeving is afgezet. (Foto: Tamara Langeslag)
De omgeving is afgezet. (Foto: Tamara Langeslag)
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.