Gewelddadige inbreker die bejaarde vrouw omver duwde, na bijna drie jaar opgepakt

9 april 2020 om 13:51 • Aangepast 16 april 2020 om 13:54
nl
De politie heeft deze week een verdachte aangehouden voor een inbraak met geweld in een huis in Eindhoven in augustus 2017. De man sloop die dag de woning van een bejaarde vrouw binnen. Toen ze hem betrapte, duwde hij haar op de grond.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De toen 73-jarige vrouw zag ineens een vreemde man in haar huis aan de Bouvigne in Eindhoven. De man duwde haar omver en ging ervandoor. De vrouw viel en liep kneuzingen op. Dit gebeurde ook nog eens op de verjaardag van de vrouw.

“Ik doe de deur opzij en er staat opeens een vent achter de deur. Ik dacht bij mezelf: waar haal je de brutaliteit vandaan?”, zei de vrouw daarna in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De man had er duidelijk geen rekening mee gehouden dat de bewoonster thuis was. Ook wist hij waarschijnlijk niet dat zij rondom haar huis camera’s had hangen. De man was goed te zien op bewakingsbeelden, maar hij werd door niemand herkend.

Dakloze man
De man had DNA achtergelaten in huis, maar dat kon de politie aanvankelijk niet verder helpen. Afgelopen week werd er alsnog een match gevonden. Het gaat om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.