Gemeenten zijn het zat: ‘Geen waarschuwing maar meteen boete bij overtreding coronaregels’ - Omroep Brabant

Gemeenten zijn het zat: ‘Geen waarschuwing maar meteen boete bij overtreding coronaregels’

9 april 2020 om 18:59 • Aangepast 17 april 2020 om 08:24
nl
De gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk zijn er klaar mee. Wie niet luisteren wil en geen 1,5 meter afstand houdt, moet maar voelen. Er wordt door de boa's en politie in deze gemeentes niet langer gewaarschuwd maar meteen beboet als iemand de coronaregels overtreedt.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"De tijd van waarschuwen in de Langstraat-gemeenten is voorbij", zo stellen de gemeentes. De bekeuringen voor het overschrijden van de geldende corona-veiligheidsregels zijn niet mals. Voor jongeren onder achttien jaar is dit 95 euro. Boven achttien jaar kost een overtreding 390 euro.

Namens de Langstraat-gemeenten laten de burgemeesters Marina Starmans, Hanne van Aart en Nol Kleijngeld weten: “Het overgrote deel van de inwoners in de Langstraat gedraagt zich uitstekend en daar zijn we heel erg blij mee. Echter zijn er ook inwoners die zich niet aan de maatregelen houden. Na dagen van waarschuwen en een enkele boete draaien we dit per direct om. We waarschuwen niet meer, we leggen direct een boete op. In de hoop dat zelfs de meest hardleerse inwoners zich aan de maatregelen gaan houden zodat we uiteindelijk elkaar veilig en gezond houden.’’

Lees alles over het cororonavirus op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.