Video

Wandelen door het Noordbrabants Museum vanuit je eigen woonkamer doe je hier

11 april 2020 om 13:51 • Aangepast 20 april 2020 om 09:23
nl
Als de Brabander niet naar Het Noordbrabants Museum kan om te genieten van kunst en het gebouw, dan brengen we de kunst bij de Brabander thuis. Kunstliefhebbers kunnen dit paasweekend bij Omroep Brabant genieten van een virtuele rondleiding langs de vele kunstwerken in Het Noordbrabants Museum. Of, zoals rondleider Lucas de Man het noemt, 'de grootste trots van Brabant'.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Normaal gesproken is het met de paasdagen aanschuiven in het Noordbrabants Museum. Helaas is het museum gesloten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Maar via deze virtuele rondleiding kun je thuis vanaf de bank van kunst genieten.

Theatermaker en kunstliefhebber Lucas de Man neemt je mee door het museum, waar enkele experts meer vertellen over de schilderijen. Van de vaste collectie met Vincent van Gogh en Jan Sluijters tot de wisseltentoonstellingen Meesterwerken uit Wenen en de Chinese kunstenaar Shao Fan. Het is alsof je zelf door het museum loopt.

De virtuele rondleiding is dit weekend ook te zien bij Omroep Brabant TV. Op eerste paasdag om 16.15 uur en op tweede paasdag begint de rondleiding om 11:45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.