Handhaver met vuist in het gezicht geslagen als hij mannen aanspreekt op samenscholing - Omroep Brabant

Handhaver met vuist in het gezicht geslagen als hij mannen aanspreekt op samenscholing

10 april 2020 om 09:57 • Aangepast 17 april 2020 om 09:54
nl
In Roosendaal is een 37-jarige man uit die stad aangehouden voor het mishandelen van een handhaver van de gemeente. Die had met zijn collega's een groep mannen aangesproken, omdat ze bij elkaar zaten. De man sloeg een van de handhavers vol in het gezicht.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Rond zeven uur donderdagavond zagen de handhavers een grote groep jonge mannen bij een voetbalveldje zitten. Bij het zien van de boa's ging de groep ervandoor. Omdat de samenscholing vanwege het coronavirus verboden is, spraken de handhavers enkele mannen uit de groep aan.

Dat ging in eerste instantie gemoedelijk, totdat de 37-jarige man zich met het gesprek ging bemoeien. De man hield daarbij geen afstand. Toen hem gevraagd werd dat wel te doen, reageerde hij niet. Hij kreeg vervolgens een duw van een van de handhavers. Daarop gooide de verdachte het bakje friet dat hij in zijn handen had tegen het hoofd van een van de handhavers en schold hij ze uit voor nazi's.

Mishandeling
Vervolgens gaf de verdachte een van de medewerkers van de gemeente een vuistslag in het gezicht en rende ervandoor. Opgeroepen agenten zagen de verdachte man op hen af komen rennen en hielden hem aan. Hij verzette zich hevig en daarom waren de agenten gedwongen de wapenstok en pepperspray tegen hem te gebruiken.

Omstanders begonnen zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien. Hierop zijn de agenten en handhavers samen op linie gaan staan zodat de man kon worden aangehouden en afgevoerd. Hij wordt verdacht van mishandeling, belediging en vernieling van een veiligheidsvest. De verdachte zit vast. De gemeente doet aangifte.

Onacceptabel
Burgemeester Han van Midden van Roosendaal noemt het ‘volstrekt onacceptabel dat onze mensen worden belemmerd en belaagd tijdens het toezicht op straat’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.