Meisje (6) dat werd gebeten door rottweiler in Kaatsheuvel is buiten levensgevaar

10 april 2020 om 11:23 • Aangepast 17 april 2020 om 11:24
nl
Het 6-jarige meisje dat donderdag op de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel werd gebeten door een rottweiler, is niet in levensgevaar. Dat laat de politie vrijdagochtend weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In eerste instantie werd er gemeld dat het slachtoffer was gebeten door twee honden, maar uit nader onderzoek blijkt dat de oudste rottweiler weliswaar in de buurt was, maar niet heeft gebeten.

Familierechercheurs
Het meisje raakte zwaargewond. Ze werd donderdag met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

"De politie doet verder onderzoek", laat een politiewoordvoerder weten. "Twee familierechercheurs hebben uit nazorg contact met de ouders van het meisje."

Hond overleden
Buurtbewoners en de eigenaar van de honden grepen meteen in toen het meisje werd aangevallen. Een van de honden is daarbij overleden. "Toen de hond niet wilde loslaten, is die geschopt en werd een touw gebruikt."

Het voorval gebeurde op straat. "De honden waren niet aangelijnd", laat de politiewoordvoerder weten. "Zij liepen op een werf en zijn via een niet-afgesloten poort naar buiten gekomen, waarna de jongste hond het kind aanviel."

De buurt is diep geschokt door de aanval en wil er verder weinig over kwijt.

Hechte gemeenschap
Twee familie-agenten hebben vrijdagmorgen met alle betrokkenen gesproken. Het gaat om een hechte gemeenschap van mensen die elkaar goed kennen en steunen bij dit heftige incident, meldt de politie.

Er zijn geen aanwijzingen dat de honden eerder agressief zijn geweest. De ouders hebben aangegeven geen aangifte te doen tegen de eigenaar van de honden. Die heeft laten weten dat de tweede hond niet meer terugkeert

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!