Longrevalidatiecentrum Revant in Breda neemt coronapatiënten over die op de ic hebben gelegen

10 april 2020 om 21:00 • Aangepast 20 april 2020 om 09:56
nl
Coronapatiënten die op de intensive care hebben gelegen kunnen in Breda voor verdere behandeling ook terecht bij Revant, een expertisecentrum voor longrevalidatie.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Revant is gespecialiseerd in longproblematiek en dat sluit goed aan op de zorg die (ex-)coronapatiënten nodig hebben. Hoeveel patiënten ze gaan opnemen is nog niet duidelijk. "Dat hangt ervan af hoeveel ruimte ze nodig hebben", zegt Marjan Leusink van Revant. "De capaciteit op onze afdeling is ongeveer 25 patiënten."

Expertise longproblemen
Ze beginnen op dinsdag met de opname van patiënten. Ze hoeven er niet veel voor te veranderen in huis. Leusink: "Onze longrevalidatiepatiënten hebben we al terug naar huis moeten laten gaan, vanwege hun kwetsbaarheid en corona. We zijn al ingericht op mensen met longproblemen. We hebben expertise in huis: zowel revalidatieartsen als longartsen, dus ze hoeven geen extra scholing te krijgen."

Over de vraag waarom Revant dit doet, hoeft Leusink niet na te denken: "We zien dit als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als we kunnen helpen, doen we dat graag. Het is een bijzondere tijd en dan bieden wij graag onze hulp en expertise aan als dat nodig is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.