Man (19) uit Breda gepakt voor het platleggen van websites van de overheid

10 april 2020 om 13:17 • Aangepast 17 april 2020 om 13:24
nl
Een 19-jarige man uit Breda is opgepakt omdat hij de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl heeft platgelegd met DDoS-aanvallen. De man werd door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald in de Ahornstraat in de wijk Tuinzigt in Breda. De aanvallen werden uitgevoerd op 19 maart. De sites waren daardoor uren uit de lucht. Overheid.nl werd toen in verband met de coronacrisis veel bezocht.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Bij een DDoS-aanval worden servers van een website bestookt met dataverkeer. Hierdoor kunnen de servers bezwijken. Bezoekers kunnen de website dan niet meer bereiken. De aangehouden Bredanaar wordt ervan verdacht dat hij vitale berichtgeving in gevaar heeft gebracht.

“Door een website als deze plat te leggen, ontneem je burgers toegang tot hun persoonlijke gegevens en belangrijke overheidsinformatie. Zeker nu de coronacrisis bij veel mensen voor extra onzekerheid en een grote informatiebehoefte zorgt, nemen we dit hoog op. We willen mensen en bedrijven beschermen en het cybercriminelen steeds moeilijker maken om een DDoS-aanval uit te kunnen voeren”, zegt Jeroen Niessen hoofd van het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!