Video

Ali B komt bewoners van Huize Padua opvrolijken met bloemen, maar dat wordt al snel 'iets te close'

10 april 2020 om 18:10 • Aangepast 20 april 2020 om 11:03
nl
Het was zo goed bedoeld: rapper Ali B die bloemen komt brengen bij Huize Padua in Tilburg om de bewoners op te vrolijken. En hij werd dan ook letterlijk met open armen ontvangen. Op de balkonnetjes stonden de bejaarden en verzorgers schouder aan schouder en in de binnentuin had de ruim vertegenwoordigde pers ook grote moeite om de anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg probeerde de veilige afstand naar de bewoners in acht te nemen door met een trapje naar de balkons te klimmen om zo de boeketten aan te reiken. Maar als de zwarte Mercedes GS terreinwagen met Ali B arriveert, wordt de binnentuin van Huize Padio een soort mierennest.

Aura
Woordvoerder Irma Galama van de gemeente Tilburg zag het ook gebeuren. "We hebben continu opgeroepen om afstand te houden. Dat hielp steeds maar even, dus moesten we dat herhalen. Het is toch lastig voor iedereen om dat vol te houden. Voordat je het weet loopt er toch weer iemand door je aura."

Met het brengen van bloemen wilden Ali B en de burgemeester aandacht vragen voor eenzaamheid onder ouderen tijdens deze coronacrisis. Ook was de actie bedoeld de bloemensector te promoten die nu onder druk staat.

In de video kun je zien dat het in alle enthousiasme soms net 'iets te close' werd:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.