'Oeps, verkeerde afslag!' Bijzonder condensspoor van vliegtuig boven Brabant

10 april 2020 om 18:46 • Aangepast 17 april 2020 om 17:04
nl
"Oeps, verkeerde afslag." Is dat wat de piloot van dit vliegtuig dacht? Boven Brabant was vrijdagmiddag een bijzondere vliegbeweging te zien. Veel mensen hebben het opgemerkt, zo blijkt uit de vele reacties die we krijgen. "Ik dacht al wat doet die nu", mailt iemand. Terwijl Arjan van Drimmelen denkt dat de piloot iemand is vergeten mee te nemen. Het spoor is onder meer gezien boven Oss, Eindhoven, Oosterhout, Bavel, Baarle-Nassau, Nispen, Breda en Bergen op Zoom.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Op Twitter delen mensen hun verbazing. Ron uit Wijk en Aalburg denkt het raadsel te hebben opgelost. Volgens hem gaat het om een Belgische F-16AM die op 40.000 voet een bocht maakte. Het toestel vloog volgens hem boven België, maar het spoor was boven onze provincie goed te zien.

Ron stuurde dit screenshot:

De mening van Ron wordt gedeeld door Olaf uit Sleeuwijk. Hij ging te rade bij een kennis die bekend is met de Belgische luchtmacht. En volgens hem gaat het om een testvlucht van een Belgische F-16 boven België. Het spoor was volgens hem zelfs tot ver in Zuid-Holland en Utrecht zichtbaar.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

"Vliegtuig met heimwee?", twittert iemand. Wij weten het ook niet, maar opvallend was het wel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!