Man spuugt agent in gezicht die vraagt of alles in orde is

11 april om 13:06 • Aangepast 20 april om 11:39
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Een 36-jarige man is vrijdag aangehouden nadat hij een agent in zijn gezicht spuugde in Eindhoven. Agenten hadden hem aangesproken omdat hij in een auto zat die half op de Bellinistraat geparkeerd stond. Ze vroegen of alles in orde was.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op een gegeven moment stapte de man uit zijn auto en ging hij op de agenten af. Hij zei dat hij besmet is met het coronavirus en dreigde hen ook te besmetten. Toen de agenten hem wilden aanhouden, werden ze uitgescholden en met de dood bedreigd. Een agent werd in zijn gezicht gespuugd.

Boeien
Uiteindelijk lukte het de agenten de man onder controle te krijgen en in de boeien te slaan. Hij is vastgezet voor verder onderzoek.

De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De verdachte wordt volgende week voor de rechter-commissaris geleid en op 21 april wordt een snelrechtzitting gepland.

Zero-tolerance
De politie hanteert tegen de zogeheten ‘coronadreigers’ - mensen die dreigen andere mensen te besmetten met het coronavirus door te spugen of te hoesten - een zero-tolerance beleid en doet hiervan altijd aangifte.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...