Samenscholing in Tilburg: duizenden euro's aan boetes opgelegd en agenten uitgescholden - Omroep Brabant

Samenscholing in Tilburg: duizenden euro's aan boetes opgelegd en agenten uitgescholden

11 april 2020 om 17:03 • Aangepast 20 april 2020 om 11:42
nl
De politie heeft zaterdag samen met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voor duizenden euro's boetes uitgeschreven aan mensen die zich niet aan coronamaatregelen hield. Volgens Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, gaf één groep een grote mond en zijn agenten uitgescholden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Simmers schreef op Twitter: "Echt niet doen mensen, wat begrijp je niet! Meteen een grote mond (...) We waren autoritair, kankermongolen en ze wilden onze namen om klachten in te dienen. Samen met boa's hebben we voor duizenden euro's aan boetes uitgeschreven."

Simmers legt uit dat het om een groep van tien mensen ging die uiteindelijk allemaal bekeurd zijn. "Normaal gesproken waarschuwen we mensen, maar als je het nu nog niet begrijpt, dan heb je echt niet goed opgelet."

Schelden
"Deze groep was al eerder gewaarschuwd, was meerdere keren weggerend voor de boa's en begon meteen te schelden. Dan is het op een gegeven moment klaar", zegt hij. Alle mensen in de groep hebben uiteindelijk een bekeuring gekregen. Het ging om mensen van alle leeftijden.

Simmers zegt dat het zaterdag wel vaker raak was in Tilburg. "Ook bij de Piushaven zijn mensen bekeurd, ook zij wilden niet luisteren. Maar boa's hebben nog wel meer bekeuringen uitgeschreven en vooral veel waarschuwingen gegeven." Volgens hem staat de telefoon zo rond halfzes roodgloeiend, "nu komt er weer een melding binnen over een groep van dertig man. Het is behoorlijk druk."

Wachten op privacy instellingen...

"In het centrum was het hartstikke rustig en het merendeel van de mensen weet gewoon goed hoe het moet. Maar toch is er een aantal mensen dat zich niet gedraagt en agenten hebben vandaag echt een paar vervelende ervaringen gehad", aldus de hoofdbestuurder.

Den Bosch
Ook in Den Bosch ging het mis. Daar maakte een wijkagent een einde aan een grote groep mensen op een voetbalveld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.