Drachtige koe belandt voor tweede dag op rij in het water en wordt door de brandweer gered

12 april 2020 om 19:00 • Aangepast 19 april 2020 om 20:54
nl
Een drachtige Schotse Hooglander is zondagmiddag vlakbij de Lange Linden in Katwijk in het water beland. De koe was te verzwakt om zelf uit het water te komen. Het dier is door de hulpdiensten uit het water gehaald en onder begeleiding van een dierenarts naar een veilige plek gebracht. De koe was zaterdag ook al in het water beland en door de brandweer gered.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De brandweer was al ter plaatse en schakelde de dierenambulance Brabant-Noordoost in om te komen helpen. De dierenambulance moest vervolgens op zoek naar de eigenaar van de koe. Via de gemeente was de boer snel te achterhalen, omdat het dier gemerkt was.

Bevallen
Samen met de eigenaar is er een plan gemaakt om het dier zo snel mogelijk naar een droge stal te brengen, zodat ze daar behandeld kon worden en haar kalf op de wereld kon zetten. Daarvoor is een fietspad korte tijd afgesloten zodat toegestroomde bezoekers op afstand bleven.

Het dier werd naar een veilige plek gebracht. (Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost)
Het dier werd naar een veilige plek gebracht. (Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost)

Een woordvoerder van de dierenambulance laat weten nog niet zeker te weten of het dier inmiddels een keizersnede heeft gekregen of wellicht nog zelf op natuurlijke wijze kan bevallen.

'Gek op water'
Volgens medewerkers van de dierenambulance zijn Schotse Hooglanders bij mooi weer gek op water, maar was deze zwangere koe te zwak om zelfstandig uit het water te komen. De eigenaar zorgt nu verder voor het dier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.