Video

275 positieve posters om mensen door de coronacrisis heen te helpen

14 april 2020 om 19:15 • Aangepast 23 april 2020 om 12:33
nl
Blijf veilig. Zorg voor elkaar. Houd afstand. Bel je grootouders. Het zijn nu veelgehoorde opmerkingen. Sinds dit weekend zijn ze in Breda ook terug te vinden op 275 speciale kleurrijke posters, gemaakt door verschillende ontwerpers en opgehangen door cultuurorganisatie Graphic Matters. Dennis Elbers: "We wilden laten zien dat je ook als ontwerper toch in deze vreemde tijd van enige betekenis kan zijn. Al is het maar door mensen een klein moment van inspiratie of vreugde te geven."
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De posters zijn onderdeel van het project Stay Sane, Stay Safe en hebben als doel om alle Bredase zorgmedewerkers, vakkenvullers, pakketbezorgers, vuilnismannen en bewoners een hart onder de riem te steken.

Gigantische boodschap
Dennis Elbers, directeur Graphic Matters: “In deze gekke tijden wordt creativiteit meer dan ooit gewaardeerd. De wereld snakt naar vindingrijke en creatieve uitingen. Wij dragen ons steentje bij en bedelven Breda met deze positieve posters. Met dit project veranderen we de hele stad in een gigantische boodschap voor het algemene nut. Als we ons aan deze maatregelen houden, komt het allemaal goed.”

De posters worden als gratis download aangeboden aan iedereen die zijn medemens en zorgverleners wil steunen. Bijvoorbeeld door een poster voor het raam te hangen.

Belang beeldcultuur
Het Stay Sane, Stay Safe project past bij de ambitie van Graphic Matters om iedereen stil te laten staan bij het belang van beeldcultuur in onze maatschappij, en zoveel mogelijk mensen te bereiken met actuele en herkenbare inhoud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.