Video

De knalrode Vuelta-stier blijft pronken, maar het uitstel komt hard aan

15 april 2020 om 14:37 • Aangepast 11 augustus 2021 om 15:21
nl
De verplaatsing van de Tour de France naar eind augustus is hard aangekomen bij de organisatie van de Nederlandse Vuelta-etappes in Breda, Den Bosch en Utrecht. Dat 'feest' gaat voorlopig niet door nu de Spaanse rittenkoers verhuist naar het najaar.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

"Natuurlijk is dit even iets wat we moeten verwerken. Wij waren er klaar voor om in het weekend van 14, 15 en 16 augustus een groot feest te vieren in Brabant en Utrecht,” reageert directeur Martijn van Hulsteijn van La Vuelta Holanda..

De Tour de France wordt nu verreden van 29 augustus tot en met 20 september. Na het WK in het Zwitserse Aigle-Martigny (20-27 september) volgt eerst nog de Giro d'Italia en pas dan is het tijd voor de Vuelta.

Van Hulsteijn: "Een concrete datum is er niet, dus wat dat betreft moeten we nog even afwachten. Zodra we een nieuwe datum krijgen, zullen we de consequenties hiervan moeten onderzoeken.”

Mogelijkheden
Dit betekent dat de startsteden Utrecht, Den Bosch en Breda en de provincies Noord-Brabant en Utrecht zullen gaan bespreken welke mogelijkheden er liggen.

“Het wordt een zware klus”, weet Van Hulsteijn, "er spelen ontzettend veel factoren mee in zo’n onderzoek. Welke andere evenementen zijn er op dat moment, hoeveel politie-inzet is er beschikbaar en of er ergens aan de weg wordt gewerkt.”

Als de nieuwe datum bekend is, is het vervolgens afwachten hoe de coronamaatregelen tegen die tijd zijn, met name in Nederland en Spanje.

Teleurstelling
Ook in de Brabantse doorkomstplaatsen van de Vuelta is teleurgesteld gereageerd. Overal werd al hard gewerkt aan evenementen en ludieke acties. Bijvoorbeeld in Dinteloord waar carnavalsvereniging De Leuttrappers een knalrode stier midden op een rotonde had gezet.

Tonny de Wit van de carnavalsclub vindt het uitstel van de Vuelta niet leuk, maar begrijpt dat het door de coronacrisis niet anders kan. “Laten we hopen dat de Vuelta later toch door Dinteloord komt. De rode stier staat in ieder geval nog steeds op de rotonde. We zijn er hartstikke trots op.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.