Video

Met een 'bladblazer' doodt Martijn het coronavirus in huisartsenpraktijken en kantoren

15 april 2020 om 19:30 • Aangepast 23 april 2020 om 10:14
nl
Bij de EWS Group in Werkendam komen tijdens de coronacrisis veel aanvragen binnen om kantoren, maar ook bijvoorbeeld huisartsenpraktijken te ontsmetten. “We gebruiken speciaal samengestelde waterstofperoxide en daarmee doden we 99 procent van de bacteriën, schimmels en virussen”, vertelt Martijn Boei van het bedrijf. “Recent hebben we nog een ruimte ontsmet in een huisartsenpraktijk in Geertruidenberg.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De EWS Group is zo’n bedrijf dat onder normale omstandigheden redelijk onzichtbaar voor de buitenwereld zijn werk doet. Maar door de coronapandemie is dat nu anders. “We zijn een bedrijf dat onder meer is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte, maar we controleren ook binnenkomende zeecontainers op gassen en giftige dampen”, legt Boei uit.

Na een desinfectie is een ruimte weer veilig
Door de coronapandemie staat de afdeling desinfectie opeens volop in de schijnwerpers. Ontsmettingsspecialisten van het bedrijf kom je nu tegen in bijvoorbeeld kantoren en fabrieken. “Als we een kantoor in het weekend desinfecteren, dan kunnen de medewerkers op maandag weer in een veilige ruimte werken", legt Martijn Boei uit. Ook als er een coronapatiënt in een ruimte is geweest, dan kunnen de werknemers na het ontsmetten gewoon weer veilig aan de slag.”

Het ontsmetten gebeurt met een apparaat wat nog het meest lijkt op een bladblazer. “Omdat we de speciaal samengestelde waterstofperoxide heel fijn vernevelen, komen we ook op plekken waar reguliere schoonmakers niet kunnen komen. De nevel is zo samengesteld dat elektronische apparatuur er geen last van heeft. Computers kunnen gewoon blijven staan in een ruimte als wij bezig zijn.”

Hulp uit Italië
Hoewel de Nederlandse tak van het bedrijf genoeg expertise in huis had om ruimtes goed te desinfecteren, hebben de Italiaanse collega’s die technieken door de pandemie al verder ontwikkeld. “Zij hadden zo’n beetje als eersten in Europa te maken met het coronavirus, onze collega’s daar hebben nu een dagtaak aan het desinfecteren van gebouwen. Veel van hun doorontwikkelde expertise hebben ze met ons gedeeld.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.