Video

Stofexplosie veroorzaakt grote brand in timmerfabriek in Esbeek

16 april 2020 om 21:20 • Aangepast 23 april 2020 om 21:14
nl
De verwoestende brand in een timmerfabriek in Esbeek is vermoedelijk het gevolg van een explosie. Volgens de brandweer ontstond donderdagavond tegen kwart voor negen een stofexplosie, waarbij een roldeur de lucht in vloog en er direct brand uitbrak.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Binnen de kortste keren stegen er zwarte rookwolken op uit het pand aan de Notelstraat. Er was niemand in het bedrijf toen de brand begon. Tegen elf uur werd het sein brand meester gegeven.

In fabriek werden kozijnen gemaakt
In het pand werden onder meer kozijnen gemaakt. Vanwege de rookontwikkeling adviseerde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant mensen in de buurt ramen en deuren te sluiten en thuis te blijven.

Wachten op privacy instellingen...

Brandweer en ambulances ingeschakeld
Aan de Notelstraat staan veel bedrijven en enkele huizen. Na de brandmelding werden behalve brandweerwagens ook ambulances opgeroepen. Er is echter niemand gewond geraakt. Medewerkers van het bedrijf en brandweerlieden hebben de administratie gered. Met een heftruck is in allerijl ook een stapel hout en pallets in veiligheid gebracht. Medewerkers van netwerkbeheerder Enexis moesten er aan te pas komen om de gas- en elektravoorzieningen af te sluiten.

Zwarte rookwolken boven de Notelstraat (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Zwarte rookwolken boven de Notelstraat (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).

Er werden extra brandweerwagens ingeschakeld om ervoor te zorgen dat er voldoende bluswater beschikbaar was. Verder moest er een speciale wagen komen uit Breda om bluswater in alle hoeken en gaten van het pand te kunnen laten terechtkomen. Een kraanwagen werd ingezet om het gebouw uit elkaar te halen zodat ook op die manier het vuur goed kon worden geblust. Het nablussen duurde nog enkele uren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!