Video

Breda roept inwoners op om afval langer thuis te houden, want milieustraat stikt bijna

17 april 2020 om 21:15 • Aangepast 27 april 2020 om 11:38
nl
De afvalverwerking in Breda kraakt in haar voegen, nu mensen thuis massaal grote schoonmaak houden en tuinen zomerklaar aan het maken zijn. Daarom roept wethouder Daan Quaars de inwoners van de Baroniestad op om de milieustraat even te mijden. "Er komt een moment dat we het hier niet meer aankunnen, dus vraag ik aan alle Bredanaars om hulp. Als je niet echt naar het milieustation hoeft en je kunt het afval thuis opslaan, doe dat dan eventjes."
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Het is inmiddels een vertrouwd beeld aan het worden: files met auto's voor de poort van de milieustraat aan het Spinveld. Kofferbakken en aanhangwagens gevuld met spullen voor de stort.

Coronaregels
Ook in de milieustraat gelden de cononaregels dat bezoekers minstens anderhalve meter afstand moeten houden. Daardoor mogen er maar zeven bezoekers tegelijk op het terrein, wat de wachttijd nog langer maakt.

Maar ook bij de verwerking van het aangeboden afval speelt de coronacrisis een rol. "Bij de verbrandingsovens zie je ook dat de hoeveelheid afval echt stijgt. Glasafval moet naar Duitsland worden getransporteerd en kleding wordt in Marokko verwerkt. Dit is door de coronacrisis en ingestelde grensmaatregelen een stuk lastiger geworden", aldus Quaars.

Schade
Niet alleen bij de milieustraat is het druk. Ook bij de contrainers voor restafval in de wijken wordt veel meer gebracht dan normaal. En dat gaat niet altijd goed. "Iemand had hierin zelfs nog vloeibaar beton gestort. Dan weet je zelf wel wat de schadelijke gevolgen zijn als dit opdroogt", aldus Quaars.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.