Video

Christel de Laat verrast met commissarispenning tijdens eigen radioshow: 'Icoon van de provincie'

18 april 2020 om 13:16 • Aangepast 28 april 2020 om 10:01
nl
De Brabantse comédienne en persoonlijkheid Christel de Laat, ook bekend als haar typetje Betty van den Oetelaar, heeft zaterdagmiddag de commissarispenning gekregen. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Brabantse commissaris van de Koning zelf, Wim van de Donk.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Christel uit Schijndel werd tijdens haar middaguitzending 'Graat & De Laat' op Omroep Brabant Radio door Van de Donk verrast. De commissarispenning is een persoonlijke blijk van waardering van de commissaris. De Laat krijgt de penning vanwege haar vertegenwoordiging van Brabant.

"Ik ben enorm ontroerd en superverrast", zei De Laat na het ontvangen van de onderscheiding. Ze was tot tranen toe geroerd.

'Icoon van de provincie'
Van de Donk zegt fan te zijn van De Laat. Hij noemt De Laat een ambassadeur voor het goede gevoel.

"Jij bent een van de iconen van wat jij zelf 'het goede Brabant' noemt. Het Brabant dat er voor elkaar is", zei Van de Donk. "Je bent een theaterdier, je bent een radiodier. Maar je bent vooral een sociaal dier. Brabanders luisteren naar jou."

Het grote publiek kent Christel de Laat voornamelijk als Betty van den Oetelaar. In die rol presenteert ze onder meer de carnavalsprogramma's en de wedstrijd Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.