Ad Ballon gaat schorten maken voor zorgpersoneel, uit stof van heteluchtballonnen - Omroep Brabant
Video

Ad Ballon gaat schorten maken voor zorgpersoneel, uit stof van heteluchtballonnen

19 april 2020 om 11:00 • Aangepast 26 april 2020 om 09:04
nl
Schorten voor zorgpersoneel, gemaakt van oude heteluchtballonnen. Ad Haarhuis - beter bekend als Ad Ballon - uit Breda gaat het doen. Door de coronacrisis ligt het ballonvaren op zijn gat, want in zo'n mandje is anderhalve meter afstand bewaren nauwelijks te doen. Om toch inkomsten binnen te halen gaat Haarhuis nu oude en nieuwe ballonstof gebruiken voor schorten. "Eerst dacht ik om mondkapjes te gaan maken, maar daar is iedereen al mee bezig."
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De maatregelen om het coronavirus terug te dringen, leggen ook letterlijk de ballonvaart in Nederland plat. "We hebben als ballonvaarders onderling afgesproken dat we de passagiersvaart helemaal stilleggen", licht Haarhuis toe in zijn loods die is volgepakt met opgeslagen ballonnen en manden.

Creativiteit
Nu er geen klanten meer zijn, heeft Haarhuis ook geen inkomsten. "Dus ik ben alle kosten naar beneden aan het trappen. Dat gaat van elektriciteit tot verzekeringen en hypotheek. Zeg maar standje overleven, maar het haalt als ondernemer ook alle creativiteit in je naar boven."

Wachten op privacy instellingen...

Hij zag al meerdere initiatieven om mondmaskers te gaan maken. "Om echt gecertificeerde mondkapjes te maken, dat gaat niet. Daar moet je een fabriek voor hebben. Toen hoorde ik dat ze in de zorg te weinig schorten hebben. Nou, die kunnen wij heel goed maken. Wij hebben hele goede materialen die water- en luchtdicht zijn."

Overleven
De ballonstof is daar ideaal voor, want kan voor hergebruik op 100 graden gewassen waarmee alle bacteriën worden gedood. "We gaan hiermee mensen helpen en misschien zelf een beetje geld verdienen om te overleven. Want elke euro is er één", aldus de Bredase ballonvaarder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.