Druk in zonovergoten Brabantse bossen maar niet té druk: ‘Meeste mensen houden zich aan de regels’

19 april 2020 om 17:09 • Aangepast 27 april 2020 om 05:44
nl
In de Brabantse bossen en natuurgebieden was het zondag beduidend drukker dan zaterdag. Het zonnige weer bracht veel wandelaars en fietsers op de been. “Het was gezellig druk, maar niet té druk”, zegt woordvoerster Joke Bijl van Staatsbosbeheer.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Onze boswachters in bijvoorbeeld het Mastbos, het Leenderbos, de Kempen, de Biesbosch en op de Strabrechtse Heide meldden dat veel gezinnen de natuur hadden opgezocht. Over het algemeen werden de coronamaatregelen, zoals het onderling afstand houden, goed nageleefd. Opvallend veel mensen waren aan het sporten, soms zelfs met het hele gezin."

Van het samenscholen in de natuur door jongeren was de afgelopen dagen nauwelijks sprake, aldus de woordvoerster. “In de omgeving van steden als Breda moesten groepen jongeren weleens gewezen worden op de onderlinge veilige afstand. Daar werd in alle gevallen gehoor aan gegeven. Er zijn geen boetes uitgedeeld”

Alleen op de Cartierheide bij Hapert werd een plek gevonden waar vermoedelijk jongeren samen een feestje hadden gevierd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.