Man dreigt met machete bij ruzie tussen opvarenden van bootjes in Werkendam

20 april om 09:39 • Aangepast 27 april om 09:14
Archieffoto: Niels Penninkhof
Archieffoto: Niels Penninkhof
Na een ruzie tussen opvarenden van twee bootjes in de Biesboschhaven in Werkendam is zondag een man van 30 uit Werkendam aangehouden. Op de boot van de man vond de politie een groot hakmes, een zogenaamde machete, twee andere messen en een luchtbuks met kogeltjes. De man werd aangehouden voor verboden wapenbezit. Een vriend van hem had bij de ruzie gedreigd met de machete.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De politie kwam zondagmiddag rond kwart voor zes af op de melding dat in de Biesboschhaven een man zou rondlopen met een hakbijl. In de haven bleek dat de opvarenden van twee bootjes ruzie met elkaar hadden gekregen nadat een hen was gebeten door de hond die hoorde bij de andere groep. Bij de ruzie zou gezwaaid zijn met wapens.

De aangehouden man uit Werkendam vertelde de politie, dat hij met een vriend en zijn vriendin het hele weekend had gevaren. Ze hadden ergens aangelegd en gezellig met de buren een biertje gedronken. Nadat zijn vriend door de hond van hen was gebeten, had die met een machete de lijn van de andere boot doorgesneden en geroepen dat ze daar niets te zoeken hadden.

Geen aangifte
De man uit Werkendam verklaarde de luchtbuks te hebben om op blikjes te schieten. Hij krijgt een proces-verbaal. Uiteindelijk besloten de ruziënde partijen geen aangifte tegen elkaar te doen.

Wachten op privacy instellingen...