Video

Eftelingfan én kleuterleraar ontwerpt 'in quarantaine' drie nieuwe Holle Bolle Gijzen

20 april 2020 om 17:59 • Aangepast 27 april 2020 om 13:14
nl
Als Efteling-fan met noodgedwongen teveel vrije tijd weet kleuteronderwijzer Daan van Genechten wel hoe hij die tijd door moet komen. Omdat zijn school al een tijdje dicht is en hij veel thuis zit, is hij flink aan het tekenen en ontwerpen geslagen. Dat resulteerde onder meer in drie nieuwe versies van Holle Bolle Gijs.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Dat tekenaar Daan van alle figuren van De Efteling juist Holle Bolle Gijs kiest is geen toeval. Juist in hem ziet hij een figuur waar hij zijn creativiteit op los kan laten. "Met Holle Bolle Gijs kun je heel wat kanten op. Hij staat verspreid over het hele park en daar kunnen er best nog wel wat van bij. Speciaal aangepast aan de plek waar hij komt te staan. Vanaf 2002 zijn er geen meer bijgekomen en het leek mij wel leuk om weer eens drie nieuwe af te leveren."

Toekomstmuziek
Als het aan Daan ligt worden zijn gethematiseerde versies van Holle Bolle Gijs, als pratende vuilnisbak in het pretpark, ook daadwerkelijk uitgevoerd. Maar dat is toekomstmuziek en daar is hij bescheiden over.

"Ik vind het wat aanmatigend om nu zelf contact op te nemen met De Efteling. Daarvoor ben ik nog niet zeker genoeg over mijn ontwerpen. Maar als ze interesse hebben, mogen ze natuurlijk altijd bellen. Ik sta nu nog met veel plezier voor de klas, maar mijn droom is om over een paar jaar als ontwerper in dienst te zijn van De Efteling."

Holle Bolle Gijs 'made by Daan'.
Holle Bolle Gijs 'made by Daan'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.