Politie krijgt rake klappen bij huiszoeking in Den Bosch, vader en zonen aangehouden

22 april 2020 om 12:33 • Aangepast 29 april 2020 om 12:04
nl
Een agent is dinsdagmiddag in zijn gezicht gestompt in Den Bosch. Ook een andere agent werd geslagen toen agenten een kijkje in het huis van een gezin wilden nemen, omdat ze vermoedden dat daar een hennepkwekerij was. De vader en zijn twee zonen werden aangehouden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De ophef ontstond toen agenten samen met medewerkers van Enexis en de gemeente rond kwart voor een aanbelden bij het huis aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. Ze dachten dat daar een hennepkwekerij zat en wilden binnen kijken. De twee zoons die thuis waren, deden echter niet open.

Kort nadat de politie de deur van buitenaf had geopend, verscheen de vader samen met zijn vrouw bij het huis. Omdat zij, ondanks de waarschuwingen van de aanwezige agenten, steeds dichterbij kwamen, werd de vrouw door een agent teruggeduwd.

Rake klappen
De vrouw struikelde daarbij en viel op de grond. Vrijwel direct doken de zonen op de politiemensen, waarbij rake klappen vielen. Een agent kreeg een stomp tegen zijn gezicht en ook een andere agent werd geslagen. De vader bedreigde een agent met de dood en nam een vechthouding aan. De drie mannen werden uiteindelijk onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politiemannen hebben aangifte gedaan. De drie mannen zitten vast voor verder onderzoek. Bij het onderzoek in het huis van de verdachten werd geen hennepkwekerij aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.