Politie haalt frauduleuze corona-webshop offline en houdt miljoenenbestelling tegen

22 april 2020 om 15:27 • Aangepast 29 april 2020 om 15:34
nl
Het Team Cybercrime van de politie Oost-Brabant heeft afgelopen week een aantal frauduleuze webshops offline gehaald. In die webwinkels werden corona-artikelen aangeboden. Zo konden bestellingen tot een astronomische waarde van liefst 140 miljoen dollar (130 miljoen euro) tegengehouden worden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Volgens de politie kwam een ‘groot Brabants bedrijf' erachter dat corona-gerelateerde artikelen werden aangeboden via een website die sterk leek op hun eigen website. Het ging hierbij onder andere om mondkapjes. Al snel bleek dat er sprake was van internetfraude.

Omdat het betreffende bedrijf meteen aan de bel trok, kon de politie snel in actie komen. Zo konden bestellingen met een waarde tussen de 10.000 dollar en 140 miljoen dollar worden tegengehouden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Oplichting
De politie zegt verder nog geen grote stijgingen te zien van het aantal meldingen op het gebied van online criminaliteit, maar merkt dat (cyber)criminelen gebruikmaken van de actualiteit om mensen op te lichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.