Quadrijders en automobilisten halen 'uit verveling' asociale capriolen uit in Eindhoven

25 april 2020 om 20:37 • Aangepast 2 mei 2020 om 20:24
nl
Stuntende automobilisten, quadrijders en mensen op crossmotoren zorgen de laatste dagen voor overlast in het Eindhovense stadsdeel Woensel.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De politie heeft al meerdere bekeuringen uitgedeeld. Ook is een rijbewijs ingevorderd en een quad in beslag genomen. "We kunnen snappen dat je je gaat vervelen thuis, maar er zijn tal van mogelijkheden om die verveling tegen te gaan. We willen jullie vragen om de openbare weg niet als speeltuin te gaan gebruiken," schrijft de politie Eindhoven op Facebook.

Capriolen
Vrijdag werden twee mannen gefilmd die het kruispunt aan de 1e Lieven de Keylaan gebruikten 'als speelplaats' voor hun quads, zoals de politie het omschrijft. De identiteit van de bestuurders is bekend.

"Zie jij dit soort capriolen op de openbare weg? Meld dit bij ons, of film dit als je passagier bent. Vergeet dan niet het kenteken op te schrijven", zo vraagt de politie op Facebook.

Volgens Eindhovenaren die onder de post reageren is er onder meer overlast in de Marconilaan, bij de Kloosterdreef en in de Estafettelaan. Ook krijgt Omroep Brabant meldingen over soortgelijke toestanden op de Huizingalaan en de Reinaertlaan. De quadrijders zijn ook gezien buiten Woensel, onder meer op de Aalsterweg, de Leenderweg en in de dr Schaepmanlaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.