Verkeer zag geen hand voor ogen door rook van Peelbrand, A67 urenlang dicht bij Liessel

27 april 2020 om 08:24 • Aangepast 4 mei 2020 om 08:04
nl
Verkeer op de A67 tussen knooppunt Leenderheide en Liessel had maandagochtend vroeg veel last van rook. Daarom werd de weg urenlang afgesloten. Ook de weg tussen knooppunt Zaarderheiken en Liessel was dicht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het Peelgebied was nog aan het naroken na de brand die daar de afgelopen dagen woedde", vertelt Wally Paridaans van de brandweer. "Vanwege laaghangende mist bleef de rook in een bepaald deel heel erg laag hangen."

Wachten op privacy instellingen...

Schadelijk
De brandweer deed metingen of de rook schadelijk is. Verkeer dat vanuit Limburg richting Eindhoven wil rijden, werd omgeleid via Maastricht, over de A73 en de A2. Automobilisten die vanaf de Belgische grens kwamen, kregen het advies via Sint Joost te rijden over de A2, N276 en A73.

Dankzij de opkomende zon waren de problemen rond negen uur verleden tijd en werden de afgesloten wegen weer vrijgegeven.

'Dit kan vaker voorkomen'
De gemeente Deurne laat weten dat rookoverlast de komende perioden vaker kan voorkomen omdat de Deurnese Peel nog steeds smeult. "Het is afhankelijk van de windrichting in welke gebieden er dan rook- en geuroverlast is. We vinden dit erg vervelend voor inwoners, maar we kunnen hier helaas weinig tegen doen. Het blussen van de brand heeft geen zin. Ook als er wordt geblust, zal de brand steeds oplaaien omdat het om een veenbrand gaat, die deels ondergronds wordt.

Mocht er aanleiding zijn om huizen te ontruimen vanwege de rook, dan verzekert de gemeente dat inwoners op tijd geïnformeerd en gewaarschuwd zullen worden. "Ook als dit in de nachtelijke uren is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.