Festivals volgend jaar ook in gevaar nu verzekeren tegen een pandemie niet meer mogelijk is

27 april 2020 om 14:43 • Aangepast 4 mei 2020 om 13:34
nl
Organisatoren van festivals en grote muziekevenementen kunnen zich niet meer verzekeren tegen een pandemie. Dit nu volgens de NOS verzekeraars de dekking bij een pandemie uit hun pakketten hebben gehaald. Hierdoor zou het festivalseizoen van volgend jaar in gevaar komen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De organisatoren van de festivals Paaspop in Schijndel en Best Kept Secret in Hilvarenbeek willen maandag nog niet reageren op de mogelijkheid dat het festivalseizoen mogelijk ook volgend jaar in het water valt.

Garantiefonds?
Verzekeraars van muziekevenementen hopen nu dat de overheid garant wil staan als festivals en andere grote evenementen ook na 1 september nog niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis. Dat zei Maarten van Denderen van Klap No Risk, één van de grootste verzekeraars in Nederland van muziekevenementen, maandag in het NOS Radio 1 Journaal.

Voor verzekeraars is het op dit moment ‘een te groot risico’ om pandemiedekking te geven, zegt Van Denderen. Bovendien zouden de premies onvoorstelbaar hoog zijn. De overheid kan daarom een rol spelen, denkt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.