Grote Kerk Breda weken langer in de steigers door coronacrisis - Omroep Brabant

Grote Kerk Breda weken langer in de steigers door coronacrisis

28 april 2020 om 20:00 • Aangepast 5 mei 2020 om 20:04
De Grote Kerk in Breda, nog langer in de steigers. (foto: Raoul Cartens)
De Grote Kerk in Breda, nog langer in de steigers. (foto: Raoul Cartens)
Eigenlijk hadden de steigers begin april al afgebroken moeten zijn, want de restauratiewerkzaamheden aan de toren van de Grote Kerk in Breda zijn klaar. Maar door de coronacrisis kan het Belgische bouwbedrijf Monument de boel niet komen weghalen, omdat de lockdown-regels bij onze zuiderburen dat niet toelaten. Bredanaars die op de gerestaureerde klokken willen zien hoe laat het is, zitten waarschijnlijk nog eens weken tegen plastic een ijzeren buizen aan te kijken.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

"Zodra de grenzen weer open gaan en de lockdown versoepeld wordt, dan hopen we weer zo snel mogelijk de toren vrij te hebben", zegt directeur Marieke Wiegel van de Grote Kerk in Breda. De toren en het uurwerk zijn grondig opgeknapt. "Dus als straks de steigers weg zijn dan kunnen alle Bredanaars weer genieten van de mooiste toren van Brabant", voegt ze trots toe.

Wachten op privacy instellingen...

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Belgische aannemersbedrijf Monument, dat gespecialiseerd is in de restauratie van cultureel erfgoed.

"Ze konden de steigers door de maatregelen niet komen afbouwen. En gedeeltelijk afbouwen is te gevaarlijk. Zo'n toren heeft natuurlijk veel pinakels - van die mooie versieringen - en als die eraf vallen dan heb je een groot probleem", licht Wiegel toe.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...