800.000 euro aan contant geld en 10 kilo cocaïne gevonden in verborgen ruimte van bestelbus - Omroep Brabant

800.000 euro aan contant geld en 10 kilo cocaïne gevonden in verborgen ruimte van bestelbus

1 mei 2020 om 11:30 • Aangepast 8 mei 2020 om 11:34
nl
In een verborgen ruimte in een bestelbus is 800.000 euro aan contant geld en 10 kilo cocaïne gevonden. Agenten controleerden de wagen begin april op het Vekenoord in Breda. Twee mannen van 26 en 35 uit Breda en een 39-jarige man uit Zaandam zijn aangehouden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De bundels geld en de pakketten drugs zaten in grote boodschappentassen die waren verstopt in de verborgen ruimte. De bestelbus was kort voor de politiecontrole weggereden bij een loods aan het Hazepad in Breda.

Meer aanhoudingen
Terwijl de bestelbus doorzocht werd, controleerden andere agenten twee personenauto's die ook bij de loods aan het Hazepad waren geweest. Een van die twee auto's had ook een verborgen ruimte, maar die was leeg.

De bestuurders van de drie wagens zijn aangehouden en zitten vast voor drugshandel en witwassen. De bestelbus, personenauto's, cocaïne en het geld zijn in beslag genomen. Ook zijn zes smartphones afgenomen. De loods werd doorzocht, maar daar is niets gevonden. De mannen werden drie weken geleden al aangehouden, maar de politie bracht het nieuws vrijdag pas naar buiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.