Video

'We zullen ook deze crisis overwinnen', zegt commissaris Wim van de Donk tegen de Brabanders

2 mei 2020 om 18:20 • Aangepast 9 mei 2020 om 21:14
nl
Niet samenkomen om samen de oorlogsdoden te gedenken én ook niet samen de vrijheid vieren. Het coronavirus zorgt ervoor dat 4 en 5 mei er dit jaar heel anders uitzien. Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal in Den Bosch het bevrijdingsvuur aansteken, enkel in gezelschap van burgemeester Jack Mikkers. Via Omroep Brabant richt hij zich daarom tot de Brabanders, in een toespraak die zaterdag vanaf 18.20 uur elk uur op tv wordt uitgezonden.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Van de Donk heeft in zijn toespraak aandacht voor leven in een democratie, voor vrijheid en voor de noodzaak van herdenken, ook nu dat zo midden in de coronacrisis anders moet dan anders.

Samen beter te dragen
Over die crisis zelf zegt Van de Donk onder meer: "Tegen onze warme cultuur van ontmoeten en samen vieren in, zijn we zoveel mogelijk aan huis gekluisterd. We weten dat het nodig is, we weten waarom we het moeten volhouden, maar het is vreselijk om te zien hoe groot en destructief de gevolgen zijn van zo'n klein en vilein virus. We leven allemaal mee met de slachtoffers, met hun familie. Er is veel verdriet, maar als we dat samen delen, is het misschien een beetje meer te dragen."

Ook spreekt hij zijn waardering uit voor de 'lieve zorgers die vooraan staan in de strijd tegen het virus'.

Bekijk hieronder de volledige toespraak van Commissaris van de Koning Wim van de Donk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.