Motorrijlessen mogen weer in Brabant, maar autorijlessen nog niet

1 mei 2020 om 17:53 • Aangepast 8 mei 2020 om 17:14
nl
Motorrijlessen zijn sinds woensdag weer toegestaan in Brabant, als rijscholen zich aan de landelijke richtlijnen kunnen houden die gelden vanwege de coronacrisis. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Eindhoven namens de drie veiligheidsregio's in onze provincie. Ook scooterrijlessen mogen weer beginnen.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Er mag niet met twee mensen op één motor of scooter gelest worden en er moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook mogen mensen alleen hun eigen helm en handschoenen gebruiken. Autorijlessen zijn nog steeds niet toegestaan, zegt de woordvoerder. Auto-instructeurs vallen nog steeds onder de contactberoepen die tot 20 mei niet toegestaan zijn.

Ook in de rest van Nederland mogen de motor- en scooterrijlessen weer beginnen, maakten ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastuctuur) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag bekend.

De versoepeling voor Brabantse rijscholen is woensdag al ingegaan als onderdeel van een nieuwe noodverordening. De veiligheidsregio's maakten ook bekend dat ook het verbod op recreatief nachtverblijf per direct is opgeheven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.