Burgemeester Depla begrijpt noodkreet horecabaas en wil nadenken over veilige alternatieven - Omroep Brabant

Burgemeester Depla begrijpt noodkreet horecabaas en wil nadenken over veilige alternatieven

1 mei 2020 om 18:05 • Aangepast 8 mei 2020 om 17:44
nl
De Bredase burgemeester Paul Depla heeft begrip voor de oproep van de grootste kroegbaas van Nederland in het AD van vrijdag. De ondernemer wil dat het kabinet snel dieper in de buidel tast voor de horecasector en dreigt zijn ruim vijftig kroegen per 1 juni weer open te gooien.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De Etten-Leurse horecatycoon Laurens Meyer (60), die ook wat horecazaken in Breda heeft, is bang dat een groot deel van de ondernemers de zaken moet sluiten als het kabinet niet sneller over de brug komt. Depla begrijpt dat. "Bij vele ondernemers staat het water aan of zelfs al boven de lippen. Ik begrijp zijn reactie daarom wel. Het is ook een soort noodkreet", zegt Depla, die ook voorzitter is van de G40, het netwerk van veertig grote en middelgrote steden in Nederland.

Het nieuwe normale leven
"Na twee maanden van een intelligente lockdown, snakken veel mensen naar een zekere versoepeling van de maatregelen van het kabinet. Het is dan ook niet vreemd dat op vele plekken mensen nadenken hoe ze in lijn van de anderhalvemeter-richtlijnen van het RIVM het nieuwe normale leven weer kunnen oppakken. Dat gebeurt natuurlijk ook door onze ondernemers", zegt burgemeester Depla.

"Ook zij hebben behoefte aan perspectief, ze zien machteloos hun zaken waar ze jaren hard voor gewerkt hebben, ten onder gaan. En ze willen daar natuurlijk voor vechten en doen wat mogelijk is. De reactie van Meyer is daarom ook een belangrijk signaal naar Den Haag", aldus Depla.

'Veilig en verstandig'
"In Breda zijn we samen met de Koninklijke Horeca Nederland aan het bedenken hoe de horeca op een veilige en verstandige manier weer kan gaan draaien. Natuurlijk letten we daarbij op de richtlijnen van het RIVM. Door nu in gesprek te zijn en na te denken over veilige alternatieven kunnen we Den Haag voorbeelden aanbieden. Zodat zij zien op welke manier de horeca veilig open kan. Maar zolang het kabinet de openstelling van de horeca verbiedt, is het ook in Breda verboden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.