Video

Agent staat doodsangsten uit als vrachtwagen op politieauto inrijdt

4 mei 2020 om 22:15 • Aangepast 11 mei 2020 om 22:24
nl
Een agent stond doodsangsten uit toen een vrachtwagen op de A2 bij Best op zijn politieauto inreed. Dit gebeurde op 24 december vorig jaar. "Ik was bang dat ik dood zou gaan of zwaargewond zou raken", vertelde hij maandagavond in Bureau Brabant.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De vrachtwagen was die nacht gestolen vanaf het industrieterrein aan de Visvijver in Best. Twee mannen reden vervolgens met de vrachtwagen de A2 bij Best op.

Slingeren
De vrachtwagen reed zonder verlichting, slingerde en stond soms midden op de snelweg stil. Dat viel ook de agent op die in de buurt reed. Hij probeerde de vrachtwagen te laten stoppen. Dit lukte niet.

Het ging helemaal mis toen de vrachtwagen plotseling achteruit reed. De politieauto werd vol geramd, precies aan de kant waar de agent zat. Toen de vrachtwagen weer weg reed, werd de auto een stuk meegesleept. "Ik kon geen kant op en had maar minimale bescherming van mijn auto. Ook was ik bang dat mijn diensthond iets zou overkomen."

Daders voortvluchtig
De twee mannen worden niet alleen verdacht van vrachtwagendiefstal, maar ook van poging tot doodslag. Ze zijn nog voortvluchtig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.