Agente gewond na klap met fles bij ruzie in Breda

5 mei om 20:34 • Aangepast 13 mei om 11:34
Archieffoto: Rob van den Broek
Archieffoto: Rob van den Broek
Een agente is dinsdagavond gewond geraakt toen ze ruziënde mensen uit elkaar wilde halen. De agente kreeg een klap met een fles. Dat gebeurde rond kwart voor zeven op de Oude Vest in Breda. Collega's van de gewonde agente hielden een 37-jarige Bredanaar aan.

De agenten waren opgeroepen na een melding van een ruzie op de Oude Vest tussen vermoedelijk twee mensen. Ter plaatse treffen zij inderdaad een man aan die aangeeft gevochten te hebben met een groepje personen die een paar meter verderop staan.

Man weigert persoonsgegevens te geven
Als de agenten de 37-jarige man uit Breda naar een bankje sturen en met de man proberen te praten om erachter te komen wat er precies gebeurd is, wordt hij boos en weigert zijn persoonsgegevens te geven.

Op het bankje staan twee tassen, uit een van de tassen haalt hij een wijnfles en zet deze aan zijn mond. In verband met de veiligheid van de agenten besluit een van de agenten om de fles te pakken en weg te zetten.

Agente met fles geslagen
Hierbij ontstaat er een worsteling waarbij de agenten de man onder controle willen brengen. Tijdens deze worsteling slaat de verdachte met de fles tegen het gezicht van een van de agenten. De agente raakt hierdoor gewond. De andere agent krijgt de man onder controle en slaat hem in de boeien.

De agente is ter plaatse behandeld aan haar verwondingen en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...