Mathieu van der Poel kan Tour de France definitief vergeten dit jaar

5 mei 2020 om 22:25 • Aangepast 12 mei 2020 om 22:24
nl
Wielrenner Mathieu van der Poel kan deelname aan de Tour de France van deze zomer definitief vergeten. De teamleiding van Alpecin-Fenix, de ploeg van de Nederlandse wielrenner, hoopt alsnog een wildcard voor een van de grote wielerronden te kunnen bemachtigen en het liefst voor de Tour de France.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Tour-baas Christian Prudhomme zegt echter in een interview met de Franse krant L'Equipe dat een uitbreiding van het aantal teams nooit een optie is geweest. "Plannen voor uitbreiding zijn nooit besproken, dat heb ik nooit gehoord tijdens een vergadering", zegt Prudhomme. Hij gaf toe dat de manager van Alpecin-Fenix hem privé had gebeld, maar zelfs als er een team zou wegvallen, wordt die plaats volgens de voorzitter van organisator ASO niet opgevuld.

Van der Poel had dit jaar in het teken gesteld van de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. De Spelen van Tokio zijn echter met een jaar uitgesteld als gevolg van de coronacrisis, waarop Van der Poel alsnog hoopte te kunnen meedoen aan de Tour dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.