Helmondse (30) opgepakt voor brutale diefstal van quad

6 mei 2020 om 11:57 • Aangepast 13 mei 2020 om 11:54
nl
Een 30-jarige vrouw uit Helmond is maandagmiddag opgepakt vanwege de diefstal van een quad in Biest-Houtakker. Zij wordt verdacht van heling. De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen. Het onderzoek loopt nog.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op brutale wijze werd een 28-jarige man uit Breda zaterdag bestolen van zijn quad. Het slachtoffer reed met zijn quad over de Kanaaldijk in Biest-Houtakker. Daar kwam een scooter – een Gilera Runner – naast hem rijden. Op de scooter zaten twee mannen. Ze gebaarden dat de quadbestuurder zijn snelheid moest minderen.

Aan de praat
Dat deed hij en de mannen raakten met elkaar aan de praat. Ineens sprong een van de mannen bij het slachtoffer op de quad. Hij ging voor hem zitten. Dit gebeurde terwijl de quad en scooter nog altijd reden. Het slachtoffer zag dat de bestuurder van de scooter een tasje openmaakte, waar mogelijk een wapen in zat. Daarom besloot hij van de quad te springen.

De dieven verdwenen in de richting van Haghorst. De gestolen quad is een rood-witte Yamaha 700 CC. Beide dieven hebben een getint uiterlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.