Video

Safaripark Beekse Bergen gaat 25 mei weer open voor publiek

7 mei 2020 om 20:27 • Aangepast 14 mei 2020 om 20:24
nl
Safaripark Beekse Bergen gaat maandag 25 mei weer open voor publiek en abonnementhouders. Dat meldt het park na overleg met de Veiligheidsregio en de burgemeester van Hilvarenbeek.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het park heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en zal de komende week gebruiken om te testen, zo meldt het park donderdagavond. Bezoekers kunnen dan voor het eerst kennismaken met de pasgeboren zebra Dani.

“We hebben het protocol klaarliggen, de maatregelen genomen en we zijn er klaar voor”, vertelt general manager Rens Willemsen. Zo is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Hoeveel dat er zijn meldt het park niet.

Protocol
Het aantal bezoekers zal 'de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden', belooft het park. Op de wandelsafari is vanwege de anderhalvemeter-regelgeving een verplichte looprichting ingevoerd. Crowdmanagers zullen er op toezien dat er geen groepsvorming ontstaat.

Bezoekers kunnen alleen naar binnen na online aanmelding. Dat geldt ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. “Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij de ingang zijn, gaan we werken met tijdvakken”, legt Willemsen uit.

“Iedereen die langs wil komen, zal dus een tijd moeten reserveren.” Wie eenmaal binnen is, hoeft niet meer op de klok te letten – er zit geen maximumtijd aan een bezoek.

Efteling
Ook de Efteling gaat binnenkort open. Het park maakt vrijdag bekend wanneer de poorten voor het publiek weer worden geopend. Het gaat om een gelimiteerd aantal bezoekers dat dan het park in mag na een reservering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.