Video

Demonstratie bij gemeentehuis in Vught tegen ombouw N65

7 mei 2020 om 22:01 • Aangepast 14 mei 2020 om 21:34
nl
Zo'n dertig inwoners van Vught hebben donderdagavond bij het gemeentehuis van Vught met spandoeken geprotesteerd tegen de ombouw van de N65 (Tilburg-Den Bosch). Ze zijn bang dat er straks meer verkeer door het centrum komt.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De N65 gaat op de schop. Met name bij Vught zijn de veranderingen groot. Met de megaoperatie verdwijnen de stoplichten waardoor het verkeer op de provinciale weg beter doorstroomt.

In Vught wordt naast de kruisingen met de John F. Kennedylaan en de De Bréautélaan, ook de kruising van de Boslaan/Vijverbosweg ongelijkvloers gemaakt. De N65 tussen de John F. Kennedylaan en de De Bréautélaan wordt 2,5 meter verdiept aangelegd.

Wethouder Guus van Woesik van Rijksinfrastructuur sprak in november nog over 'de mooiste dag in zijn leven als wethouder'. De demonstranten denken daar anders over, zo bleek bij een inspraakavond bij de gemeente.

'Onveiliger'
"Het plan moet worden herzien", zegt bewoner Riemer Fokkema die voor het gemeentehuis demonstreert. Hij is bang dat er straks twee keer zoveel verkeer door het centrum komt waardoor de verkeersveiligheid daalt.

"En het doel was juist dat die veiligheid toenam. Verder krijg je veel meer lawaai en uitstoot en meer opstoppingen. Daar zit niemand op te wachten ." Bewoner Rob Verhoeven: "De overheid is fout bezig. Je gaat hier in Vught een nieuw probleem creëren, ze moeten dit niet doen."

Bewoners konden vanwege het coronavirus ook inbellen of een filmpje naar de gemeente sturen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!