Video

Mari van de Ven geeft om middernacht eerste klanten een knipbeurt

11 mei 2020 om 06:34 • Aangepast 18 mei 2020 om 06:24
nl
Het Haaratelier in Den Bosch, de salon van de bekende haarstylist en visagist Mari van de Ven, heeft direct na middernacht een aantal klanten blij gemaakt met een knipbeurt. Zorgmedewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis waren uitgenodigd om zich te laten knippen nu de salons na weken van sluiting weer open mogen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Waarom wachten tot negen uur maandagochtend als je om middernacht uur al open kan?", vroeg Van de Ven zich tegenover het ANP af. "Dan ga je toch direct open!" Even na twaalven waren twaalf van de negentien stoelen in zijn zaak bezet waar de klanten geknipt, geföhnd en geverfd worden.

Agenda ramvol
In Het Haaratelier zijn maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Stoelen staan op anderhalve meter afstand, schermen zijn opgezet en handgels staan gereed. "Gelukkig hoeven we geen mondkapje te dragen", vertelde Van de Ven die de nacht met zijn team doorwerkte tot alle klanten weer tevreden naar huis gingen.

De agenda van de kapsalon zit de komende tijd ramvol. De dag na de persconferentie van premier Rutte stond de telefoon van Het Haarartelier roodgloeiend. Zorgmedewerkers houden het hele jaar recht op 25 procent korting. Dat is het minste wat de kappers voor hen kunnen doen, stelt Van de Ven. "Want zij hebben de afgelopen tijd alleen maar gewerkt, gewerkt, gewerkt."

Drukte in de nacht in Het Haaratelier (foto: Bart Meesters).
Drukte in de nacht in Het Haaratelier (foto: Bart Meesters).

Knipbeurt van zestig euro
Ook in andere gemeenten gingen rond middernacht al kapperszaken open. In Boxmeer ging de eerste knipbeurt naar de hoogste bieder van een veiling voor het goede doel. De eerste klant was een man die daar zestig euro voor over had. Samen met bijdrages van het personeel werd er een totaalbedrag opgehaald van 255 euro, dat naar de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis gaat.

Woensdag werd bekend dat kappers en andere contactberoepen als pedicures en schoonheidsspecialisten vanaf deze maandag weer aan het werk kunnen. Om aan de verwachte vraag te voldoen opent kapsalon Ploegmakers in Schaijk de eerste 'pop-upcoronakapsalon', vlak bij de bestaande zaak.

Lege winkelruimte
"We werken normaal met zeventien mensen tegelijkertijd in de salon, dan is het heel erg moeilijk om aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen", zegt kapster Sessie Ploegmakers. Daarom bouwde ze in korte tijd een lege winkelruimte om tot volwaardige kapsalon met stoelen, spiegels en wasbakken. De stoelen en spiegels staan in Schaik op minimaal twee meter afstand van elkaar. Markeringen op de grond geven de afstand aan en tussen de stoelen staan pvc-schermen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.